Elérhetőségek

9600 Sárvár,
Ikervári utca 22.
E-mail küldése

Rendezvények

Ültess Fát Sárváron!

2020. október 24-én délelőtt a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület szervezésében nagyszabású faültetés történt Sárváron. Négy helyszínen, száz fát ültettünk el, öt civil egyesület (Sárvári Kerékpár Egylet, Sárvári Méhészek, Kinizsi Horgászegyesület, Step-and Go Táncegyesület, Sárvári Mosoly Társaság) és számtalan civil résztvevő segítségével.

Az egyesületünk több mint másfél millió forintot nyert a Flex Foundation által kiírt pályázaton, amelyből sikerült ezt a projektünket finanszírozni.  A faültetési program nyitóján egyesületünk vezetője Bokorné Csonka Judit megköszönte a Flex Foundation támogatását, valamint Szabó Zoltán alpolgármester úr, dr. Kulcsár László az önkormányzat környezetvédelmi főtanácsosának, a civil egyesületeknek, civil résztvevők, valamint a Sárvári Tinódi Gimnázium tanulóinak segítségét az akcióban.  A megnyitót szervezési információk átadása követte, majd a közel száz önkéntes kivonult a négy helyszínre. A gondosan megszervezett projektnek a szombati alkalom természetesen nem az első lépése volt. A felkészülési szakaszban az egyesületünk beszerezte a megfelelő engedélyeket, dr. Kulcsár László segítségével az ültetni kívánt fák fajainak és pontos helyének kiválasztása is megtörtént, majd megvásároltuk a fákat és a szükséges eszközöket. Az ültetés hetében a lyukak kifúrásra kerültek, így a szombati napon már nagyon gördülékenyen zajlott az akció.

Egyesületünk nevében még egyszer szeretnénk megköszönni minden résztvevőnek a segítségét! Az Ültess fát Sárváron programunknak nem ez volt az első alkalma, hiszen az előző év márciusában már ötven fát sikerült elültetnünk. Reményeink szerint az akció a következő években is folytatódik és hasonlóan sikeres lesz!

További képek a galériában!

Vígh Viktor                         

környezetvédelmi szakreferens

 

 


« Vissza az előző oldalra!
Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület - Magyar