Elérhetőségek

9600 Sárvár,
Ikervári utca 22.
E-mail küldése

Rendezvények

Szelektív gyűjtőedények átadása

Szelektív gyűjtőedényeket kapott a Gárdonyi iskola

 

A Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület egyik fontos küldetése a környezettudatos gondolkodás kialakítása a fiatalabb nemzedékben, ezért szoros kapcsolatot ápolunk a helyi iskolákkal. Két évvel ezelőtt a Tinódi Gimnázium, az idén a Gárdonyi iskola kapott segítséget az ökoszemlélet gyakorlati megvalósításához.

Az egyesületünk 2020. májusában ismét sikeresen pályázott a Flex Alapítványához (Flex Foundation) a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola szelektív kukáinak cseréjének, mennyiségi bővítésének anyagi támogatására. Az elnyert 220. 000 Ft anyagi támogatásból, ezen a héten 49 darab szeletív kuka érkezett a Gárdonyiba. A Posta-téren tartott átvételi ceremónián az iskola diákjain kívül részt vett Kulman Tamás a Flex Alapítvány, Vígh Viktor a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület képviseletében, valamint Németh Ernő igazgató.

A Gárdonyiban a szelektív hulladékgyűjtés célja kettős. Egyrészt a diákok felelősségteljes fogyasztási szokásainak kialakítása, másrészt az Örökös ökoiskola cím elnyeréséhez szükséges feltételek biztosítása

 

 

Vígh Viktor

környezetvédelmi szakreferense


« Vissza az előző oldalra!
Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület - Magyar