Elérhetőségek

9600 Sárvár,
Ikervári utca 22.
E-mail küldése

Hírek

2021. június 17., 08:05Természet(l)esen Sárváron


Kedves Követőink!
Lehetőséget kaptunk a helyi médiákban - Természet(l)esen Sárváron címmel -, hogy hétről-hétre olyan környezet- és természetvédelmi problémákról írjunk, amik minden lakost érintenek.
Egyesületünk 2007. májusában alakult jópár lelkes civil összefogásával.
Tagjaink között elismert szakemberek vannak különböző területekről.
Programjainkat úgy alakítjuk ki, hogy fő célkitűzéseinket a környezettudatos magatartásforma, a természetvédelem köré csoportosuljanak.
A szemléletformálással kapcsolatos tevékenységünket folyamatosan fejlesztjük, a hazai jogszabályokkal, technikai fejlesztésekkel, pedagógiai eredményekkel rugalmasan összeegyeztetjük.
Állandó elérhetőséget biztosítunk a környezeti - természeti problémákra érzékeny embereknek. A lakosság részére tanácsokat, információkat közvetítünk.
Jeles napok alkalmából akciókat, előadásokat rendezünk, programokat szervezünk.
Büszkék vagyunk a tevékenységeinkre, amelyek a következőek: madárodúk kihelyezése a várparkba, ezek rendszeres karbantartása, szeptemberben a Környezetvédelmi nap megrendezése. Megszerveztük és részt vettünk a Sárváron fészkelő fehér gólyák gyűrűzésében.
Kerékpáros és buszos kirándulásokat szerveztünk a környező környezet- és természetvédelmi értékekhez. A facebook oldalunkon sorozatot indítottunk Sárvár és környékének védett növényeiről. Részt vettünk-veszünk a környékbeli illegális hulladéklerakók feltérképezésében és felszámolásában.
Kiemelt projektünk a „Vadkert körúti békamentés”, amely olyannyira híressé vált, hogy egy országos jelentőségű intézet is tőlünk kért évekre visszamenő adatokat a magyarországi kétéltű faunával kapcsolatos kiadványába.
Rendszeres pályázatíró tevékenységünk eredményeképp sikeresen támogattunk több sárvári iskolát szelektív hulladékgyűjtők beszerzése céljából, valamint elültettünk több száz fát Sárvár közterein.
A munkánkat teljesen önkéntesen minden ellenszolgáltatás nélkül végezzük, a tagok a főállásuk mellett szabadidejüket áldozzák, hogy a fenti tevékenységek évről-évre megvalósulhassanak.
Azonban ezek az eredmények nem jöhetnének létre, ha nem lennének támogatóink. A városi vezetők mellett számos vállalkozás, egyesület, cég és magánember segíti a tevékenységünket, akiknek éppolyan fontos Sárvár környezeti helyzete.
Egyesületünk Sárvár, mint kisváros fontos részévé vált, ahol a környezettudatosságot, fenntarthatóságot, környezetvédelmi módszereket igyekszünk továbbra is népszerűsíteni, bemutatni.
Kövessenek minket a facebookon is!
 


« Vissza az előző oldalra!

Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület - Magyar